Duitsland 1985. Misdaad van Dieter Wedel. Met o.a. Uwe Friedrichsen, Siegfried W. Kernen, George Meyer-Goll, Peter Fitz en Edgar Bessen.

VPRO Cinema

In deze aflevering proberen Zaluskowski (Friedrichsen) en zijn team een val te zetten voor de gladde Hamburgse koopman J[KA3]ager (Bissmeier), die computertechnologie verkwanselt aan de Sovjetregering. Het scenario van Dieter Meichsner is niet alleen voorspelbaar, maar ook achterhaalde geschiedenis. Hij kon in 1984, toen het onderwerp hoogst actueel was, niet bevroeden dat het communisme in 1991 zo'n beetje overal gevallen was en dat de computertechnologie zich iedere achttien maanden vernieuwt en dat programma's via het Internet letterlijk overal verkrijgbaar zijn. Let op Wied als Frau Dr. Schlömp - zij zou ruim tien jaar later haar eigen serie krijgen als de doortastende reporter van een lokale krant die allerlei zaken in het reine brengt, die de politie behoort op te lossen.

credits

Regie:
Dieter Wedel
Cast:
Uwe Friedrichsen, Siegfried W. Kernen, George Meyer-Goll, Peter Fitz, Edgar Bessen, Joachim Bissmeier, Thekla Carola Wied, Hans-Günther Martens, Witta Pohl
Jaar:
1985
Alt. titels:
Nicht schießen!
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen