Denemarken/Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Erik Wedersøe en Erik Wederøe. Met o.a. Pernilla August, Gerard Bidstrup, Reine Brynolfsson, Jesper Christensen en Søren Pilmark.

VPRO Cinema

Anna, de echtgenote van de Deense ambassadeur in Marokko, leeft voor haar gevoel in een gouden kooi. Het weer is altijd mooi, het huis schitterend, het ontbreekt haar eigenlijk aan niets. Toch voelt ze zich opgesloten. Dit benauwt haar zo dat ze besluit te vluchten en terug te keren naar Denemarken. Onderweg ontmoet ze een drugskoerier in boeien. Impulsief besluit ze de man te helpen vluchten voor de politie. Op een tussenlanding in Rome loodst ze de jonge man door de douane om hem daarna te verlaten. Maar de man laat Anna niet gaan. Dit is het begin van een spannende achtervolging van Rome naar Denemarken. Anna is niet alleen een spannende road movie over twee mensen op de vlucht, maar ook een mooi relaas over liefde, vrijheid en vriendschap.

credits

Regie:
Erik Wedersøe, Erik Wederøe
Cast:
Pernilla August, Gerard Bidstrup, Reine Brynolfsson, Jesper Christensen, Søren Pilmark, Asta August, Ann-Mari Max Hansen, Lise-Lotte Norup, Waage Sandø, Jan Coster
Scenario:
Klaus Rifbjerg, Erik Wederøe
Productie:
Thomas Lydholm
Camera:
Henrik Jongdahl
Muziek:
Fuzzy
Montage:
Leif Axel Kjeldsen
Jaar:
2000
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Denemarken, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Anna (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken