Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Walter Richter en Maria Körber.

VPRO Cinema

Dit is de eerste tv-film van een veertigtal dat het Duitse equivalent is geworden van de Amerikaanse serie [KL]Love Boat[KLE] en vooral populair is in eigen land. Na twintig jaar worden er nog steeds films vertoond en komen er af en toe nieuwe afleveringen bij. De populariteit lijkt nog altijd even sterk. De aanpak is episodisch. Aanvankelijk waren er drie gebeurtenissen van ca. een kwartier en later meestal twee van bijna drie kwartier of soms een aan [KA1]e[KA1]en stuk aan elkaar gebreid verhaal. Regelmatig kreeg het luxueuze cruiseschip een andere bestemming en bemanning. Soms was de `aanleghaven` ver verwijderd van de zee zoals in de veertigste aflevering: de grote gokstad in de Nevada woestijn: Las Vegas. Op de maidentrip in de Cara[KA3]ibische zee wordt de gezagvoerder gespeeld door K[KA3]onig, bijgestaan door eerste steward Hehn en Keller als eerste hostess. In de episode LIEBE UND KAROTTENSAFT probeert fijnproever Walter Perschmann (Krug) dieet te houden op culinair en romantisch terrein - een tantaluskwelling. In EINER GEWINNT IMMER komt een echtpaar (Richter en Körber) uit Berlijn dat de reis gewonnen had, in grote moeilijkheden... In het laatste deel EIN NEUES LEBEN zet een passagiere alles op één kaart, maar dan ook echt alles. Het scenario is van Werner Hanns en Curth Flatow. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

credits

Regie:
Fritz Umgelter
Cast:
Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Walter Richter, Maria Körber, Bruni Löbel, Manfred Krug
Scenario:
Werner Hanns
Camera:
Gero Erhardt
Muziek:
Heinz Kiessling
Jaar:
1981
Alt. titels:
Traumschiff - Die erste Reise: Karibik, Das, Erste Reise: Karibik, Die, Karibik, Liebe und Karottensaft, Einer gewinnt immer, Neues Leben, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen