Duitsland/Oostenrijk 1999. Romantiek van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Gisela Schneeberger, Raf Vallone, Nicole Marischka, Karl Schönböck en Susanne von Almassy.

VPRO Cinema

In deze onbenullige, maar zonnige film wordt Gioia Altenburger (Zellweger), die binnenkort als belastingdeskundige in de maatschap van haar vader Georg (Von Thun) komt werken tussen Oostenrijk en Itali[KA3]e heen en weer geslingerd. Men verwacht dat zij gaat trouwen met de zoon van een bevriende notaris. Haar moeder Serafina (Galiena) die al jaren gescheiden is, woont bij haar vader Nonno (Vallone), een wijnbouwer, die zijn bedrijf aan Gioia wil nalaten, maar daarvoor moet zij in het Zuiden blijven. Ondertussen heeft Gioia de knappe Max (Verhoeven) leren kennen en wil zij hem eigenlijk volgen. In het geroutineerde scenario van Ulli Schwarzenberger krijgt deze moeilijke situatie zijn beslag op het feest ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Nonno, maar alles komt natuurlijk op zijn pootjes terecht en iedereen is tevreden met de oplossing. Het spel onder de vaardige regie van Xaver Schwarzenberger is goed, waardoor de film nogal vermakelijk is.

credits

Regie:
Xaver Schwarzenberger
Cast:
Gisela Schneeberger, Raf Vallone, Nicole Marischka, Karl Schönböck, Susanne von Almassy, Simon Verhoeven, Helen Zellweger, Friedrich von Thun, Anna Galiena
Productie:
Jochen Löscher
Jaar:
1999
Alt. titels:
Es lebe die Liebe, es lebe der Wein
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie

0 uitzendingen