Duitsland 1998. Misdaad van Jan Ruzicka. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hendrik Duryn.

VPRO Cinema

Bernd Fechner (Von B[KA3]ulow) laat het leven bij een verkeersongeluk. Het blijkt dat er met zijn taxi geknoeid is. Zijn vriend en partner Stefan Weber (Duryn) die al zijn geld bij het pokeren verloren heeft, komt in aanmerking als moordenaar. Zijn vrouw Claudia Weber had immers een verhouding met Bernd. Stefan denkt dat zijn misdadige schuldeisers met de auto geknoeid hebben en dat de aanslag voor hem bedoeld was. Hij zwijgt tegenover de politie en probeert op alle mogelijke manieren aan geld te komen. Het team van K3 verdenkt Stefan, maar later wordt Stefan aangereden, wat hem dan weer uitsluit van een crime passionnel. Bernds broer, Benjamin (Wannek) die eveneens partner in het taxibedrijf is, is niet op de hoogte van Stefans financiële problemen, hetgeen dan weer een potentiële verdachte minder betekent voor de politie, totdat die op het idee komt om eens te kijken wat er gebeurd is in het verleden van het trio dat sedert hun jeugd met elkaar bevriend is. Een verademing om eens een scenario van een ander dan Harald Vock te hebben; de schrijver was dit keer Uwe Kossmann, die zich aardig heeft ingeleefd in het karakter van de mannen van K3 en een totaal andere puzzel dan gebruikelijk voorlegt.

credits

Regie:
Jan Ruzicka
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Hendrik Duryn, Cordelia Wege, Antonio Sebastian Wanneck, Johann von Bülow, Hubert Mulzer, Rüdiger Vogler
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1998
Alt. titels:
Männer vom K3 - Tödliches Spiel, Tödliches Spiel
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen