Verenigd Koninkrijk 2001. Mysterie van Simon Massey. Met o.a. Geraldine Somerville, Sean Gleeson, Robert Bathurst, Philip Davis en Kelly Reilly.

VPRO Cinema

Psychologe Samantha Graham (Somerville) heeft grote ervaring met het verlenen van hulp aan slachtoffers van ernstige misdrijven. Ze is het hectische leven beu in Londen en ze is met haar dochter van de Britse hoofdstad verhuisd naar een klein oord op het land, waar ze kalmer aan hoopt te kunnen doen. Ze heeft er geen bezwaar tegen om thuis een tiener op te vangen, van wie de ouders op beestachtige wijze zijn vermoord. Dan ontdekt Samantha dat ze gevangen zit in een web van verraad en smerige intriges. Haar vriend is het eerste dodelijke slachtoffer en haar dochter lijkt het volgende te worden. Samantha zet alles op alles om haar hachje te redden en haar eigen kind te beschermen. Conventioneel en redelijk gespeeld drama naar de succesvolle psychologische suspenseroman van Nicci French (zijn werkelijke voornaam is Sean), die David Pirie bewerkte tot scenario. Het camerawerk is van James Aspinall. Wordt meestal in twee delen uitgezonden en is soms 30 minuten langer.

credits

Regie:
Simon Massey
Cast:
Geraldine Somerville, Sean Gleeson, Robert Bathurst, Philip Davis, Kelly Reilly, Laura Jane Keston, Geraldine Sommerville
Productie:
Linda James, Joanna Anderson
Camera:
James Aspinall
Muziek:
Robert Lockhart
Jaar:
2001
Alt. titels:
Safe House, The
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Safe House (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken