Duitsland 1989. Misdaad van Michael Mackenroth. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hannes Jaenicke.

VPRO Cinema

In het speedway-wereldje is onder de racers een genadeloze concurrentieslag in volle gang, want wie wint, krijgt een vet contract met een sponsor. Als een der favorieten Tonio Rossi (Meyer-Brockmann) dodelijk verongelukt en er op racer Werner `Beau` Jansen (Jaenicke) wordt geschoten, wordt het de hoogste tijd voor de heren uit het team, eens een kijkje te gaan nemen in het milieu van de motorrijders. Algauw valt sportpromotor Wilhelm Geiger (Lamprecht) op, die als een spin in het web zit en beschikt wie wel en wie niet gesponsord wordt. Hoewel Geiger een onsympathieke figuur is, kan niemand geloven dat hij kippen slacht, die hem gouden eieren leggen. Zou het spoor niet eerder kunnen leiden naar de racers zelf, die nog nooit van het woord solidair gehoord hebben en slechts aan één ding denken: winnen met ieder geoorloofd middel. Vaste scenarioschrijver Harald Vock heeft nu eens voor een welkome afwisseling de handeling naar de keiharde motorsport verplaatst, maar hij houdt het zakelijk. Uiteraard ontrafelen de mannen van K3 de zaak. Müller, die meervoudig speedwaykampioen werd, speelt zichzelf. Als milieuschets niet slecht en Lamprecht kan beslist acteren.

credits

Regie:
Michael Mackenroth
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Hannes Jaenicke, Hans Georg Panczak, Rüdiger Kirschstein, Günter Lamprecht, Frank Meyer-Brockmann, Ben Becker, Egon Müller
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1989
Alt. titels:
Männer vom K3 - Augen zu und durch, Augen zu und durch
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen