Duitsland 1997. Misdaad van Carlo Rola. Met o.a. Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen en Doris Kunstmann.

VPRO Cinema

Een oude villawijk in Berlijn wordt getroffen door een reeks brandstichtingen. Als daarbij een dakloze om het leven komt, wordt Rosa Roth (Berben) ingeschakeld. Zij krijgt bezoek van de bejaarde Hanna Severin (Brumby), die haar kleinzoon Frank Severin (Kipp) als pyromaan wil aangeven. Als Kommissarin Roth Hanna thuis wil bezoeken, slaat Frank op de vlucht en Frau Severin ligt zwaar gewond op de grond. Ze belandt in het ziekenhuis, waar Rosa haar opzoekt, en zij raakt door toeval in gesprek met Frank die haar voor de dokter houdt. Rosa probeert te achterhalen wie er achter de schermen aan de touwtjes trekt, want de wijk moet gesaneerd worden en er valt een grote smak geld te verdienen met de nieuwbouw. Het scenario van Claus Wilbrandt gaat over de misdadige praktijken in Europa's grootste bouwput, die na de val van de Berlijnse muur ontstond en tot op een zekere hoogte op de werkelijkheid is gebaseerd. De goede oude Kunstmann werd voor de gelegenheid onder het stof vandaan gehaald voor de rol van de oude tante Gertraud Block. Het camerawerk is van Peter Ziesche.

credits

Regie:
Carlo Rola
Cast:
Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen, Doris Kunstmann, Jonas Kipp, Dieter Kirchlechner, Ralf Schermuly, Gunter Schoß, Eva Brumby
Camera:
Peter Ziesche
Muziek:
Georg Kleinebreil
Jaar:
1997
Alt. titels:
Berlin
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Rosa Roth - Berlin (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken