Verenigde Staten 1999. Western van Uli Edel. Met o.a. Sam Shepard, Eric Roberts, Randy Quaid, Donnie Wahlberg en Brad Rowe.

VPRO Cinema

Geen gewone western, deze Purgatory (= vagevuur) van regisseur Uli Edel. Aan de titel en de eerste, verstilde slow motion beelden van cowboys op een verlaten steppe is meteen af te zien dat ons iets bovennatuurlijks boven het hoofd hangt. Wat nog wordt bevestigd door oppercowboy Blackjack (een voorspelbare ploertenrol van Eric Roberts) die na een bloedige bankoverval aan zijn mannen meldt: 'Wie me kan bijhouden zie ik in Chihuahua, de rest kom ik vast tegen in de hel.' Met die uitspraak loopt hij echter op de zaken vooruit. Eerst raakt de posse in een merkwaardig landschap verzeild. Zeker de weg kwijtgeraakt, veronderstelt Blackjack, maar zoveel is zeker: Mexico is dit niet. Purgatory is prachtig verfilmd, de geluidsband is buitengewoon suggestief, maar het louteringsverhaal is net iets te voorspelbaar om tot het eind toe te boeien.

credits

Regie:
Uli Edel
Cast:
Sam Shepard, Eric Roberts, Randy Quaid, Donnie Wahlberg, Brad Rowe, John David Souther, Peter Stormare, Amelia Heinle, Shannon Kenny, John Dennis Johnston, Saginaw Grant, Richard Edson, Michael Shaner, John Diehl, Les Lannom, Gregory Scott Cummins, R.G. Armstrong
Scenario:
Gordon Dawson, Gordon T. Dawson
Productie:
Daniel Schneider (II)
Jaar:
1999
Alt. titels:
Purgatory West of the Pecos
Genres:
Western, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Purgatory (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken