Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Martin Hutchings en Barbara Machin. Met o.a. Trevor Eve, Susan Johnston, Holy Aird, Wil Johnson en Claire Goose.

VPRO Cinema

Eerste aflevering (van zes) van een Britse [KL]Profiler[KLE]- achtige serie over het team van DCI Peter Boyd (Eve) die zich bezighouden met het ophelderen van onopgeloste zaken - z.g. cold case(s). Zijn medewerkers zijn: DS Spencer Jordan (Johnson), DC Mel Silver (Goose), Dr. Grace Foley (Johnston), die dadersprofielen opstelt en Dr. Frankie Wharton (Aird), een forensische specialiste. Ze graven een vijf jaar oude ontvoeringszaak op van de zestien-jarige Alice, die verkracht en vermoord werd. Juist op dat moment gebeurt er een dergelijke misdaad. Het enigszins laffe scenario van Barbara Machin is niet bepaald origineel, maar het is wel spannend, bevat echte personages en er wordt heel geloofwaardig geacteerd. Wie het geduld kan opbrengen voor het ontrafelen van de zaak krijgt waar voor zijn geld. Het camerawerk is van Len Gowing.

credits

Regie:
Martin Hutchings, Barbara Machin
Cast:
Trevor Eve, Susan Johnston, Holy Aird, Wil Johnson, Claire Goose, Finbar Lynch, Sam Loggin, Amelia Warner, Elaine Claxton, Tyler Butterworth, Adie Allen, Noel Clarke, Steven Elder, Lachlan Ryan, David Sterne, Roger Taylor, John Vine, Sue Johnston, Holly Aird
Productie:
Deborah Jones
Camera:
Len Gowing
Muziek:
Colin Towns
Jaar:
2000
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Serie, Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Waking the Dead (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken