Australië 1998. Familiefilm van George Miller. Met o.a. Magda Szubanski, James Cromwell, Mary Stein, Mickey Rooney en Paul Livingston.

VPRO Cinema

Het ondernemende biggetje Babe dat zich eerder in Babe ontpopte als herders-varken, trekt naar de grote stad om de boerderij van zijn beminde baasje boer Hoggett te redden. Drie muzikale muizen geven, als een piepklein Grieks koor, op alles commentaar. Tegen de achtergrond van een eclectisch vormgegeven, imaginaire stad vertelt Miller (nota bene ook regisseur van de Mad Max-films, en nu voor het eerst terug op het speelfilmtoneel sinds Lorenzo's Oil) een tot de nok met memorabele diertjes gevuld verhaal, dat hilarisch, vertederend en ontroerend is. Babe: Pig in the City is weliswaar een sequel, maar toch net zo leuk en even verrassend. Met in de originele, Engelstalige versie de stemmen van oa Elizabeth Daily (Babe), Danny Mann (Ferdinand), Glenne Headley (Zootie) en Steven Wright (Bob).

credits

Regie:
George Miller
Cast:
Magda Szubanski, James Cromwell, Mary Stein, Mickey Rooney, Paul Livingston, Babs McMillan, Matt Parkinson, Julie Godfrey, Steve Martin
Scenario:
George Miller, Judy Morris, Mark Lamprell
Productie:
Bill Miller, George Miller, Doug Mitchell
Camera:
Andrew Lesnie
Muziek:
Nigel Westlake
Montage:
Jay Friedkin, Margaret Sixel
Jaar:
1998
Alt. titels:
Babe in de grote stad, Babe 2
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Pratende dieren, Sequel
Landen:
Australië

Babe: Pig in the City (1998) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 24 december
Net 5
13:20 - 15:05