Duitsland 2001. Drama van Niki Stein. Met o.a. Aglaia Szyszkowitz, Hannes Jaenicke, Jan-Gregor Kremp, Max Stolletz en Fabian Meier.

VPRO Cinema

Anna Lenz (Szyszkowitz), moeder van twee kinderen en getrouwd met succesvolle, hardwerkende architect Martin Lenz (Kremp), wordt het onbedoelde slachtoffer van een bomexplosie in een parkeergarage van een warenhuis. Ze brengt het er levend vanaf dankij het snelle ingrijpen van de schrijver van reisverhalen Robert Nicolai (Jaenicke). Beiden worden bij de aanslag echter zwaar gewond. In een revalidatiecentrum ontmoeten ze elkaar opnieuw en er bloeit een romance op. Robert die met zijn boeken veel geld verdiend heeft, maakt een lang gekoesterde droom van Anna waar: ze mag met zijn geld haar eigen restaurant beginnen. Martin besluit het niet langer te pikken en zet Anna voor het blok: kiezen voor Robert of voor haar gezin, maar niet beiden! Hoe Anna haar dilemma oplost, laten we in het midden, want dat zou een hoop plezier van het kijken bederven of om überhaupt te besluiten voor deze film te gaan zitten. Wederom een voorbeeld van een Duitse tv-film met een niet al te sterk verhaal dat door vaardige spelers moet worden opgekrikt. De regie van Stein von Kamienski, die als Niki Stein op de aftiteling staat, is heel behoorlijk, maar het scenario van Silke Zertz verdient dus niet de schoonheidsprijs. Het camerawerk van Arthur W. Ahrweiler met o.a. winterse opnamen die de kerstsfeer moet weergeven, is niet slecht.

credits

Regie:
Niki Stein
Cast:
Aglaia Szyszkowitz, Hannes Jaenicke, Jan-Gregor Kremp, Max Stolletz, Fabian Meier, Elfriede Irrall, Peter Franke, Hans Kremer
Scenario:
Silke Zertz
Productie:
Ewa Karlström, Andreas Ulmke-Smeaton
Camera:
Arthur W. Ahrweiler
Muziek:
Jacki Engelken, Ulrik Spies
Montage:
Corina Dietz
Schrijver:
Rose Thomas
Jaar:
2001
Alt. titels:
Liebe meines Lebens, Die, Strangers
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Liebe meines Lebens (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken