Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Peter Maris. Met o.a. John Schneider, Meg Register, Robert Miano, James Tolkan en Ned Beatty.

VPRO Cinema

David Miller (Schneider) moest tijdens een actie in Vietnam een jonge strijder van de Vietcong de lucht in jagen. Getraumatiseerd door het voorval wordt hij na zijn demobilisatie predikant en neemt zich voor nooit meer de wapens op te pakken. Jaren later worden zijn vrouw Gail (Register) en zijn dochtertje door arabische terroristen gedood op de luchthaven van Rome. Het ministerie weigert David inlichtingen te verschaffen over de bendeleider, Ali Aboud (Miano), waarop David het recht in eigen hand neemt. Eerst gaat hij trainen om in conditie te komen, schaaft zijn combattechnieken bij en spoort Ali Aboud op in de Libanon om wraak te nemen. Het scenario van Mervym Emerys, Brian D. Jeffries en Ann Narus staat bol van de clichés, de film is met een ultralaag budget geproduceerd zodat hij niet aan te zien is en het spel is houterig. Het camerawerk is van Mark Harris. Ook bekend als HELDEN USA 4.

credits

Regie:
Peter Maris
Cast:
John Schneider, Meg Register, Robert Miano, James Tolkan, Ned Beatty, George Kennedy, Apollonia Kotero, Yaphet Kotto, Daniel Radell, Maria Richwine, Joseph Michael Roth
Productie:
Brad Krevoy, Steven Stabler
Camera:
Mark Harris
Muziek:
Scott Roewe
Jaar:
1989
Alt. titels:
Helden USA 4
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Ministry of Vengeance (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken