Verenigd Koninkrijk 2000. Misdaad van Michael Whyte. Met o.a. David Hayman, Kate Buffery, Christopher Neame, Corin Redgrave en James Wilby.

VPRO Cinema

Je zou toch geneigd zijn te denken dat de verhalen van Lynda La Plante zo langzamerhand op elkaar beginnen te lijken en dat haar formule ook aan beperkingen onderhevig is. Niets is minder waar voor wat betreft de vierde tv-film uit de serie, waarvoor zij het scenario schreef en die zij tevens produceerde. James McCready (Wilby) heeft acht jaar gebromd wegens de moord op Gary Meadows (Hartley). Hij heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig was. Dat hij veroordeeld was, was volgens hem te wijten aan de partijdigheid van het onderzoek door DS Walker (Hayman). Advocaten komen met nieuwe bewijzen en een tv-documentaire over McCready's onschuld is in de maak. Hieruit blijkt dat Walker niet onbevooroordeeld kon zijn omdat hij met McCready voor de moord al iets te maken heeft gehad. Dit levert Walker na de uitzending een schorsing op, temeer er duidelijke aanwijzingen zijn dat hij de zaak in de doofpot had willen stoppen. DI Pat North (Buffery) moet het geval opnieuw onderzoeken. De film wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Michael Whyte
Cast:
David Hayman, Kate Buffery, Christopher Neame, Corin Redgrave, James Wilby, Steven Hartley, Freddie Boardley, Dorian Lough
Scenario:
Lynda La Plante
Productie:
Lynda La Plante
Montage:
Ian Sutherland
Jaar:
2000
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Trial and Retribution IV (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken