Duitsland 2000. Thriller van Martin Weinhart. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Saskia Vester, Christian Redl en Birge Schade.

VPRO Cinema

Het dochtertje van Laura (Schade) overlijdt in het ziekenhuis als gevolg van mishandeling. Laura`s vriend Claudius (Redl) was opgepakt wegens rijden onder invloed en lijkt de ideale dader. Alles wat Abel (Halmer) en Jane (L'Arronge) over Claudius ontdekken, die niet meewerkt, schijnt hem zwaar te belasten. Bij de behandeling van zijn zaak voor de rechter krijgt Abel in de gaten dat het personage uit de titel die zich ook nog eens civiele partij heeft gemaakt, iets verschrikkelijks verhult. De waarheid is heel pijnlijk en zeer onaangenaam. Het scenario is zoals gebruikelijk van Fred Breinersdorfer en hij snijdt meestal een veelvoud van boeiende aspecten aan, meer dan hij aankan, wat dan weer een zeker onbevredigend gevoel veroorzaakt. Het camerawerk is van Pascal Hoffmann. Spelprestaties naar verwachting. Zou het ooit wat worden tussen Jane en Abel?

credits

Regie:
Martin Weinhart
Cast:
Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Saskia Vester, Christian Redl, Birge Schade, Thure Riefenstein, Natali Seelig, George Lenze, Christian Doermer
Camera:
Pascal Hoffmann
Muziek:
Biber Gullatz, Eckes Malz
Jaar:
2000
Alt. titels:
Geheimnis der Zeugin, Das
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen