Zwitserland/Oostenrijk 1995. Komedie van Christof Schertenleib. Met o.a. Sylvia Vas, Katharina Schneebeli, Max Gertsch, Stefan Suske en Barbara Peter.

VPRO Cinema

Tijdens een talencursus op een vakantie in Itali[KA3]e ontmoeten twee jonge vrouwen uit Oostenrijk, twee Zwitsers. Ze kennen elkaar niet. Barbara (Vas) is een studente in de medicijnen uit Wenen die niet kan kiezen tussen haar twee minnaars en B[KA1]eatrice (Schneebeli) heeft een moeizame affaire met een vriendin die doet alsof ze in verwachting is. Bruno (Gertsch) is leraar in Bern en zijn gezinsleven beperkt zich tot de weekenden in Z[KA3]urich. Max (Suske) is een smoeskont, die zich voortdurend uit de voeten moet maken. Bruno valt voor B[KA1]eatrice en Max voor Barbara. Ze leven zich in Itali[KA3]e uit, maar vertellen elkaar geen van allen de waarheid. Eenmaal thuis blijken de gevoelens toch dieper te gaan dan ze gedacht hadden en is niets meer zoals het vroeger was. Deze film die inspeelt op de kleine verschillen (voor buitenstaanders althans) tussen Zwitserland en Oostenrijk is bij tijd en wijle traag, maar zal in eigen land beslist gewaardeerd worden. Daarbuiten is het een moeizame kennismaking met de Zwitserse film. Het praterige scenario is van Michael Glawogger, G[KA3]otz Spielmann en debuterend regisseur Schertenleib. Het camerawerk is van Hansueli Schenkel. Ook bekend als LOVE(LY) LIES, LOVABLE LIES en PRETTY LIES.

credits

Regie:
Christof Schertenleib
Cast:
Sylvia Vas, Katharina Schneebeli, Max Gertsch, Stefan Suske, Barbara Peter, Holger Gotha, Ferry Oelinger, Isabelle Menke, Silvia Vas
Scenario:
Michael Glawogger
Productie:
Rolf Schmid, Danny Krausz, Christof Stillhard
Camera:
Hansueli Schenkel
Muziek:
Giancarlo Nicolai
Jaar:
1995
Alt. titels:
Lovable Lies, Pretty Lies
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Zwitserland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Liebe Lügen (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken