Duitsland 1998. Komedie van Michael Steinke. Met o.a. Heinz Weiss, Horst Naumann, Dietrich Mattausch, Hannelore Elsner en Gaby Dohm.

VPRO Cinema

Zoveelste poging om een Duitse [KL]Love Boat[KLE] serie te maken met centraal het wel en wee aan boord van een luxueus passagiersschip onder bevel van kapitein Heinz Hansen (Weiss). Meer kommer en kwel dan plezier. Het spierwitte cruiseschip Berlin zet koers richting Galapagos-eilanden en Jama[KA3]ica. De passagiers leren hun medereizigers kennen en dat verloopt alles behalve gemakkelijk. Zo wordt o.a. Lisa Schulenberg (K[KA3]orner) die in een rolstoel zit, verliefd op een zekere Juan (Hellriegel). Lisa`s vader (Bongartz) ziet de relatie helemaal niet zitten en hij verbiedt haar prompt verdere omgang met Juan. Het oogt allemaal iets te paradijselijk, maar zo'n 'droomschip' met allemaal min of meer gefortuneerde Duitsers aan boord is het ook weer niet. De eerste aflevering in deze reeks. Het scenario dat allemaal losse verhaaltjes bevat, is van Rochus Bassauer, Christine Jendrich en Katharina Küster. Het camerawerk is van Dieter Sasse, Holger Greiß en Andreas Tams.

credits

Regie:
Michael Steinke
Cast:
Heinz Weiss, Horst Naumann, Dietrich Mattausch, Hannelore Elsner, Gaby Dohm, Lara-Joy Körner, Peter Bongartz, Heide Keller, Götz Hellriegel, Christina Plate, Thomas Kretschmann, Friedhelm Bongartz
Camera:
Dieter Sasse
Muziek:
James Last, Hans Hammerschmid
Jaar:
1998
Alt. titels:
Traumschiff - Galapagos/Jamaika, Das, Galapagos/Jamaika
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen