Duitsland 2001. Misdaad van Torsten C. Fischer. Met o.a. Sylvester Groth, Bibiana Beglau, Harald Krassnitzer, Karl Fischer en Wolfgang Böck.

VPRO Cinema

Deze tv-film gaat over de gestoorde Oostenrijker Franz Fuchs, die in de film Martin Fechter (Fischer) heet en de bijnaam uit de titel heeft. Hij veroorzaakte met zijn misdadige praktijken dat men in het land uit angst de adem inhield. Ook sloeg hij soms heel wreed toe in het buitenland. Om hem te pakken te krijgen besluit de politie een speciaal team onder leiding van Irina Zehender (Beglau) op te zetten. Ze krijgt assistentie van politiepsycholoog Frank Meyer (Groth), die door de FBI opgeleid is. Collega's van de oude stempel geloven niet, dat een door Frank gemaakt profiel tot de dader kan leiden, maar Irina en Frank kunnen goed met elkaar overweg. Fechter die zowel intelligent als gek is, wil zich bewijzen en speelt een soort schaakspel met het gezag, dat hem dan tenslotte bij zijn kladden kan grijpen. Bij zijn arrestatie verliest Martin Fechter zijn handen door een ontploffing en later hangt hij zich in zijn cel op. Het scenario van Holger Karsten Schmidt levert een somber, gedeeltelijk gefingeerd portret van een psychopaat op. Spel en regie zijn fatsoenlijk en kijkers die geïnteresseerd zijn in realistische psychologische portretten van misdadigers zullen geboeid raken. Het camerawerk is van Rainer Klausmann.

credits

Regie:
Torsten C. Fischer
Cast:
Sylvester Groth, Bibiana Beglau, Harald Krassnitzer, Karl Fischer, Wolfgang Böck, Matthias Fuchs, Karlheinz Hackl, Andreas Guenther, Edita Malovcic, Gregor Seberg
Camera:
Rainer Klausmann
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Jaar:
2001
Alt. titels:
Briefbomber, Der
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Briefbomber (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken