Oost Duitsland 1998. Misdaad van Bernd Böhlich. Met o.a. Horst Krause, Lutz Riemann, Peter Borgelt, Käthe Reichel en Uwe Kokisch.

VPRO Cinema

Getrouwde zeeman Mario Sander (Kokisch) heeft een minnares, Sibylle Weigbrecht (Manzel). Als hij met verlof is, moet hij zijn tijd verdelen tussen haar en zijn gezin. Mario`s vrouw Petra (Sch[KA3]onfeld) ziet groen van jaloezie. Dan wordt Sybille vermoord. Wie zou het gedaan hebben? Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en Hauptmann Fuchs (Borgelt) zoeken het voor de kijker uit. Na veel gepraat en gesnuffel, lossen ze de zaak op, die een onverwachte wending neemt. Het DDR-publiek was de gekunstelde aanpak zat: er keken steeds minder mensen naar de serie, want de kijker verlangde naar een algehele omwenteling. Die volgde in de herfst van het volgende jaar en leidde in 1991 tot de Duitse hereniging. Regisseur Böhlich mocht na de val van de Muur van Berlijn enkele jaren later doorgaan met TATORT. Hij draaide JETZT UND ALLES in 1994 en FALSCHES ALIBI in 1995, beiden zaken van commissaris Ehrlicher uit Dresden -Böhlich bleef dus wel op vertrouwd terrein. Gwisdeck, die Herr Weigbrecht speelt, gooide in het vrije westen hoge ogen en bewees een acteur van formaat te zijn. Aflevering 121.

credits

Regie:
Bernd Böhlich
Cast:
Horst Krause, Lutz Riemann, Peter Borgelt, Käthe Reichel, Uwe Kokisch, Swetlana Schönfelt, Hermann Beyer, Michael Gwisdek, Dagmar Manzel, Walfriede Schmidt
Jaar:
1998
Alt. titels:
Eifersucht
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Eifersucht (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken