Oost Duitsland 1973. Drama van Werner Röwekamp. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze en Jürgen Zartmann.

VPRO Cinema

De zestiende aflevering heeft een ongebruikelijke invalshoek: het gaat over de persoonlijke problemen van iemand die eigenlijk in een behoorlijk aanzien staat, ook al leven de kijkers in een arbeidersparadijs, waarin iedereen gelijk is. Een chemicus wordt betrapt als hij zijn hand in de personeelskas steekt. Voor Oberleutnant Fuchs (Borgelt) en zijn collega Vera Arndt (Göhler) redenen genoeg om te gaan snuffelen in privézaken en niet alleen in die van de dief. Het scenario van Heiner Ran riekt naar de Stasi en dat was de bedoeling: de kijkers werden gewaarschuwd om niet naast de pot te plassen, want de almachtige communistische staat waakt over hen. De spelprestaties werden volgens voorschrift uitgevoerd. Flink wat dialoog, gepieker, gepeins en gepuzzel.

credits

Regie:
Werner Röwekamp
Cast:
Peter Borgelt, Sigrit Göhler, Jürgen Frohriep, Werner Tietze, Jürgen Zartmann, Dieter Wien, Marita Böhme, Justus Fritzsche, Cox Habbema, Sigrid Göhler
Jaar:
1973
Alt. titels:
Freitag gegen Mitternacht
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen