Verenigd Koninkrijk 1999. Thriller van Peter Smith. Met o.a. Grant Show, Ruth Gemmell, Edward Hardwicke, Hanns Zischler en Aneirin Hughes.

VPRO Cinema

Het Britse farmaceutische bedrijf Bentik-Lange heeft het geneesmiddel Maternox dat de vruchtbaarheid bevordert op de markt gebracht, maar er is iets mee aan de hand. Er zijn pati[KA3]enten in het kraambed overleden en misvormde babies zijn ter wereld gekomen. Dr. Richard Bannerman (Hardwicke) had ooit voor zijn genetisch onderzoek de Nobelprijs gekregen, maar hij heeft zijn ontdekkingen en patenten moeten verkopen aan Bentik-Lange. Zijn dochter Julia (Gemmell) komt bij het bedrijf werken en maakt kennis met een zekere Dan Simpson, die in werkelijkheid heel anders heet en van plan is het onrecht dat zijn vader ooit door Bentik-Lange werd aangedaan te wreken. Julia wordt benaderd door Sam Wentworth (Hughes), de hoofredacteur van de plaatselijke krant, die weduwnaar geworden is nadat zijn vrouw die onvruchtbaar was, Maternox had ingenomen en bij de geboorte met de baby overleden was. Het trio gaat samenwerken om te achterhalen wat Bentik-Lange precies aan het ontwikkelen is en waarom. Ze stuiten daarbij op een geheimzinnige lijst en onverantwoorde risico's met de gezondheid. Het scenario van Laura Lamson naar de modieuze roman van Peter James is een tamelijk conventionele film, die best spannend is, al wordt er heel veel gepraat. Gelukkig zijn de rollen vaardig en geloofwaardig. Het camerawerk is van Peter Middleton. Wordt meestal in twee delen uitgezonden en soms met een halfuur bekort.

credits

Regie:
Peter Smith
Cast:
Grant Show, Ruth Gemmell, Edward Hardwicke, Hanns Zischler, Aneirin Hughes, Marston Bloom, David Mallinson, Audrey Tom, John Vine, William Hoyland, Jan Chappell, Steph Bramwell
Productie:
Jill Green, Martin Tempia
Camera:
Peter Middleton
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
1999
Alt. titels:
Alchemists, The
Genres:
Thriller, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Alchemists (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken