Verenigde Staten 1928. Drama van George W. Hill en Clarence Brown. Met o.a. John Gilbert, Renée Adorée, Ernest Torrence, Nils Asther en Paul Hurst.

VPRO Cinema

Een prachtig drama en een geweldige love-story naar de roman van Leo Tolstoy. Lukashka (Gilbert) is een jonge kozak die zich meer voor het vrouwelijke schoon interesseert dan voor de oorlog. Zijn vader Ivan (Torrence) vindt dit verschrikkelijk en Lukashka`s geliefde Maryana (Ador[KA1]ee) eveneens, want zij zou gewoon willen dat hij net zoals alle andere kozakken was. Hoewel Lukashka zich bewijst door paardendieven te vangen, gaat zijn pad en dat van Maryana niet over rozen, voordat ze elkaar in de aremen kunnen sluiten. Het scenario van Frances Marion is heel dik aangezet, maar de hoofdrollen zijn zo klassiek dat ze een eeuw later nog steeds aantrekkelijk zijn. De kostuums en decors zijn schitterend alsmede het camerawerk van Percy Hilburn. Voor filmliefhebbers een niet te missen gelegenheid als deze zwijgende film (een der laatsten) op de tv vertoond wordt.

credits

Regie:
George W. Hill, Clarence Brown
Cast:
John Gilbert, Renée Adorée, Ernest Torrence, Nils Asther, Paul Hurst, Dale Fuller, Mary Alden, Josephine Borio, Yorke Sherwood, Joseph Mari, Lou Costello
Schrijver:
Lev Tolstoj
Jaar:
1928
Alt. titels:
Cossacks, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Cossacks (1928) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken