Duitsland 1999. Misdaad van Klaus Emmerich. Met o.a. Friedrich von Thun, Saskia Vester, Jörg Hube, Anika Pages en Jan-Gregor Kremp.

VPRO Cinema

Professor in de criminologie met een neus voor moeilijke gevallen Capellari (Von Thun), het Duitse antwoord op [KL]Miss Marple[KLE], slaat weer toe. De firma Eurofun wil aan de Starnberger See een pretpark uit de grond stampen met als thema Koning Ludwig II van Beieren. Als het lijk van grootgrondbezitter Joseph Thalhuber (Stillkrauth) uit het meer gehaald wordt, blijkt hij vermoord te zijn. Er zijn talloze mensen, die als verdachten in aanmerking komen en in verband kunnen worden gebracht met het project voor het amusementspark. Thalhubers weduwe Antonia (Vester) smeekt haar ex-geliefde, jawel, Professor Capellari, om hulp, want ze vreest dat haar zoon Franz (Held) beschuldigd zal worden, want het was bekend dat hij met zijn vader gebrouilleerd was. Projectontwikkelaar Bast (Kremp) die ook in aanmerking komt als dader looft intussen een beloning uit van een miljoen mark voor degene die een afdoende verklaring voor de dood van sprookjeskoning Ludwig kan geven, want tot nu toe heeft men aangenomen dat hij zelfmoord gepleegd heeft door zich van een rots in het ijskoude water te storten, waarna hij verdronken is. Zijn er soms parallellen tussen Koning Ludwig en Thalhuber? Waarom en door wie werd nu de eigenzinnige Thalhuber vermoord? Het scenario voor de derde 'zaak' van Capellari is geschreven door Nikolai Müllerschön. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Klaus Emmerich
Cast:
Friedrich von Thun, Saskia Vester, Jörg Hube, Anika Pages, Jan-Gregor Kremp, Ellen Schwiers, Alexander Held, Irm Hermann, Fred Stillkrauth, Lukas Miko, Karl Schönböck, Gilbert von Sohlern, Erol Ÿnsalan
Scenario:
Nikolai Müllerschön
Camera:
Klaus Merkel
Muziek:
Stefan Traub
Jaar:
1999
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - Tod eines Königs, Die, Tod eines Königs, Mort d'un roi, La
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen