Duitsland 1996. Thriller van Josef Rödl. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Wolf Roth, Katharina Meinecke en Veronika Fitz.

VPRO Cinema

Abels assistente Jane (L`Arronge) ziet voor de deur van het kantoor een verkeersongeluk gebeuren, waarbij een meisje om het leven komt. De bestuurder van de auto, Thorsten Wandke (Roth), heeft gedronken. Hij vraagt uitgerekend aan Abel (Halmer) of hij hem wil verdedigen bij het proces dat hem boven het hoofd hangt. Jane is ontzet, want zij is juist een belastende getuige en dat kan volgens haar niet samengaan. Ze neemt na een woordenwisseling haar ontslag om op een ander advocatenkantoor te gaan werken. Abel daagt Jane voor de rechtbank om te getuigen. Met deze 'tactische' zet sticht Abel aanvankelijk verwarring bij vriend en vijand, maar hij weet wat hij doet: niemand kan hem ervan betichten dat hij een getuige zou beïnvloeden. Hij werpt de vraag op of Jane wel echt alles gezien heeft. Dat er een dader was, is zeker, maar kwam de juiste wel meteen voor de rechter? Na afloop van de zaak komt Jane gelukkig weer terug bij Abel. Het scenario van Fred Breinersdorfer is niet sterk, maar het spel is wel goed. Het camerawerk is van Wolfgang Grasshoff.

credits

Regie:
Josef Rödl
Cast:
Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Wolf Roth, Katharina Meinecke, Veronika Fitz, Marion Mitterhammer, Michael Lerchenberg, Christoph Gareissen, Günter Clemens, Mario Andersen, Isolde Barth
Camera:
Wolfgang Grasshoff
Muziek:
Wolfgang Dauner
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ihre Zeugin, Herr Abel!
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen