Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Peter Medak. Met o.a. Michael Madsen, Natasha Henstridge, Marg Helgenberger, Mykelti Williamson en George Dzundza.

VPRO Cinema

In de eerste Species uit '95 fabriceerde een wetenschapper (Ben Kingsley) een vrouw met buitenaards DNA. Het begeerlijke schepsel (Henstridge) bleek over een dodelijk libido te beschikken. De gevolgen waren zeer de moeite waard voor sciencefiction- en horrorliefhebbers, voornamelijk dankzij de medewerking van kunstenaar H.R. Giger (Alien) als opzichter van de speciale effecten. Deel 2 stelt niet teleur met meer van het genoeglijke zelfde. Henstridge schmiert in eenzelfde voortplantingsbeluste rol, deze keer op jacht naar een astronaut die tijdens zijn buitenaardse werk is besmet met een goedje dat akelig mensonvriendelijk kroost oplevert. Een feest van surrealistische biomechanica, opgediend door enthousiaste spelers.

credits

Regie:
Peter Medak
Cast:
Michael Madsen, Natasha Henstridge, Marg Helgenberger, Mykelti Williamson, George Dzundza, James Cromwell, Justin Lazard, Peter Boyle
Scenario:
Chris Brancato
Productie:
Frank Mancuso jr
Camera:
Matthew F. Leonetti
Muziek:
Edward Shearmur
Montage:
Richard Nord
Kijkwijzer:
KJIE
Jaar:
1998
Genres:
Sciencefiction, Horror, Thriller
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten

Species II (1998) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 06 juli
RTL 7
22:00 - 23:55