Verenigde Staten 1963. Horror van Maury Dexter. Met o.a. Ron Foster, Merry Anders, Richard Crane, Erika Peters en Georgia Schmidt.

VPRO Cinema

Joseph Schiller (Crane), een advocaat uit Californi[KA3]e, geeft zijn vriend architect Scott Campbell (Foster) een interessante opdracht om een leegstaand kasteel te renoveren. Als Scott er met zijn vrouw Nancy (Anders) is aangekomen, krijgen ze het gevoel dat iets hen bespionneert en bedreigt, maar ze weten niet wat het is en waarom. Later voegen Schiller en zijn vrouw Loy (Peters) zich bij hen. In plaats dat ze gekalmeerd worden, zijn ze het erover eens dat een vrouw zonder hoofd en een monster er moeten ronddolen. In een rap tempo wordt de spanning opgebouwd en al is de climax niet het einde van de wereld, er zijn best een aantal aardige verrassingen. De rollen zijn geloofwaardig. Het scenario is van Harry Spalding. Het camerawerk is van John M. Nickolaus, Jr. Genreliefhebbers mogen deze hocus pocus niet overslaan.

credits

Regie:
Maury Dexter
Cast:
Ron Foster, Merry Anders, Richard Crane, Erika Peters, Georgia Schmidt, Dal McKennon, Richard Kiel, Frieda Pushnik, John Gilmore, Ayllene Gibbons, Stacey Winters
Scenario:
Harry Spalding
Productie:
Maury Dexter
Camera:
John M. Nickolaus
Muziek:
Henry Vars
Jaar:
1963
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

House of the Damned (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken