Duitsland 1999. Misdaad van Gregor Schnitzler. Met o.a. Georges Claisse, Nina Kronjäger, Ralph Herforth, Jens Peter Nünemann en Sebastian Blomberg.

VPRO Cinema

Uit een laboratorium in Berlijn worden reageerbuizen gestolen, waarin zich levensgevaarlijke virussen bevinden, die de hele stad zouden kunnen uitroeien. Typisch het werk van een gek. Het clubje uit de titel moet discreet te werk gaan en de zaak oplossen zonder dat de publieke opinie gealarmeerd raakt en er paniek zou uitbreken. Ze menen dat ze de dader snel ge[KA3]identificeerd hebben: professor Bernd Tillmann (Diehl), die zijn broer bij een laboratoriumongeluk verloor en een lange tijd gewaarschuwd had voor het gevaar van een dodelijke besmetting. Zijn boodschap bereikte slechts dovemansoren. Ons team wordt evenwel tegengewerkt door de militaire inlichtingendienst (MAD) en een speciale eenheid (SEK) van de federale politie. Puur formulewerk, dat om de tijd te doden niet slecht is. Het scenario is van Leo P. Ard en Birgit Grosz. Het camerawerk is van Rodger Hinrichs.

credits

Regie:
Gregor Schnitzler
Cast:
Georges Claisse, Nina Kronjäger, Ralph Herforth, Jens Peter Nünemann, Sebastian Blomberg, Hans Diehl, Idil Üner, Immanuel Humm
Scenario:
Leo P. Ard
Camera:
Rodger Hinrichs
Muziek:
Martin Todsharow
Jaar:
1999
Alt. titels:
Tödlicher Wind
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen