Tsjechië 1998. Familiefilm van Václav Kristek. Met o.a. Ondrej Vetchý, Petr Rajchert, Anna Veselá, Patricie Padillová en Vladimir Capka.

VPRO Cinema

De keizer (Vetch[KA1]y) mengt zich graag incognito onder het volk om erachter te komen wat zijn onderdanen denken. Hij sluit vriendschap met een uit het leger ontslagen tamboer (Rajchert). Op een druk dorpsfeest worden ze door een misverstand gearresteerd en belanden ze in het cachot. Zo ontdekken ze een samenzwering van ontrouwe hovelingen en een zeer gevaarlijke roversbende. De koppen van de keizer en de tamboer zouden bijna gerold hebben, als de lieve gemalin van de keizer en de trouwe ega van de tamboer hen niet gered zouden hebben. Nodeloos om op te merken dat het land behoed werd voor een grote ramp en dat de keizer bij zijn volk zeer geliefd is. Een sprookje van gedegen Tsjechische makelij voor het kleine volkje, waar zij op de vroege uurtjes naar kunnen kijken als vader en moeder uitslapen. Het scenario is van regisseur Kristek. Het camerawerk is van Martin Duba.

credits

Regie:
Václav Kristek
Cast:
Ondrej Vetchý, Petr Rajchert, Anna Veselá, Patricie Padillová, Vladimir Capka, Jan Skopecek, Lubomir Kostelka, Veronika Forejtová, Norbert Lichý, Ján Sedal
Scenario:
Václav Kristek
Camera:
Martin Duba
Muziek:
Jan Hrubý
Jaar:
1998
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechië

op televisie
0 uitzendingen

Císar a tambor (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken