Oost Duitsland 1978. Misdaad van Rolf Römer. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Hans-Peter Reinecke, Annekathrin Bürger en Rolf Römer.

VPRO Cinema

Aflevering 55 is een moralistische, sociaal getinte vertelling naar DDR-normen over het morele verval van rangeerder Jochen Schober (Reinecke), die door een fout op het werk een ongeluk veroorzaakte. Hij wordt ontslagen, raakt aan de drank en kan heel wreed uit de hoek komen. Door een vriend begeeft hij zich op het slechte pad, maar zijn vriendin Eva Rickelmann (B[KA3]urger) probeert hem ertoe aan te zetten met eerlijk werk zijn brood te verdienen. Jochen wil wel, maar hij is niet wilskrachtig genoeg en het mag dus niet baten. Hij komt voortijdig aan zijn einde, waardoor Hauptmann Fuchs (Borgelt) en zijn collega Vera Arndt (Göhler) moeten uitzoeken wie dit op zijn geweten heeft en hoe het zo ver kon komen. Het scenario is van regisseur Römer, die tevens de rol speelt van Ulrich Peters. Het camerawerk is van Peter Krause.

credits

Regie:
Rolf Römer
Cast:
Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Hans-Peter Reinecke, Annekathrin Bürger, Rolf Römer, Dieter Mann, Ursula Werner, Günter Junghans, Jürgen Wolters, Hans Joachim Entrich
Scenario:
Rolf Römer
Camera:
Peter Krause
Muziek:
Franz Bartsch
Jaar:
1978
Alt. titels:
Schuldig
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Schuldig (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken