Duitsland 1961. Drama van John Olden. Met o.a. René Deltgen, Inge Meysel, Dietmar Schönherr, Christoph Bantzer en Gunnar Möller.

VPRO Cinema

Dit is een tv-bewerking van de Amerikaanse roman [KL]Look Homeward Angel[KLE] uit 1929 van Thomas Wolfe, die zijn jeugdherinnerigen heeft opgetekend. Wolfe was toen nog maar 29 jaar oud en hij overleed op 38-jarige leeftijd. Hij beschrijft het gezin Gant, vader Oliver (Deltgen), een gefrustreerde figuur die aan de drank is, de tirannieke moeder Eliza (Meysel), inwonende getrouwde, willoze dochter Helen (Lutz) en haar slappe man Hugh Barton (Steffen), zoon Ben (Sch[KA3]onherr), die ongeneeslijk ziek is en de jongste Eugene (Möller) door wiens ogen we de gebeurtenissen beleven. Hij besluit tenslotte zich uit het verstikkende milieu los te maken. Een interessante kennismaking met de Amerikaanse literatuur uit de Deep South, vooral voor de Duitse kijker. Meysel was pas halverwege haar vruchtbare carrière. Het scenario is van Ketti Frings. Regisseur Olden was heel bedreven in dit genre.

credits

Regie:
John Olden
Cast:
René Deltgen, Inge Meysel, Dietmar Schönherr, Christoph Bantzer, Gunnar Möller, Regine Lutz, Manfred Steffen, Gertrud Kückelmann
Scenario:
Ketti Frings
Jaar:
1961
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Kroniek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Schau heimwärts, Engel (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken