Verenigd Koninkrijk/Duitsland/België/Verenigde Staten 1997. Thriller van George Sluizer. Met o.a. John Hurt, Rosana Pastor, Alice Krige, Armin Mueller-Stahl en Johan Leysen.

VPRO Cinema

John Hurt speelt een Britse minister die na een politiek debacle naar het perfide vasteland wordt gestuurd. Zijn nieuwe standplaats wordt Brussel, waar hij in de functie van Europees commisaris voor de industrie een corruptieschandaal op het spoor komt. The Commissioner is nauwelijks een geslaagde film te noemen, dat is na het eerste kwartier wel duidelijk. Maar toch valt het niet mee om aan te geven waar dat precies aan ligt. Misschien is het de spannende muziek, die ook klinkt als er niks aan de hand is. Of misschien zijn het de onwaarschijnlijkheden in het verhaal: het is toch moeilijk te geloven dat een ervaren politicus zich bedrinkt en vervolgens bewust lekt tegenover een journalist van het plaatselijke liegertje. John Hurt maakt er beste van, maar je had hem graag een betere film gegund.

credits

Regie:
George Sluizer
Cast:
John Hurt, Rosana Pastor, Alice Krige, Armin Mueller-Stahl, Johan Leysen, Simon Chandler, David Morrissey, James Faulkner, Julian Wadham, John Abbott, Adrian Brine, Judith Dawson, Max Gold, Ian Halcrow
Scenario:
George Sluizer
Productie:
Christina Kallas, Luciano Gloor
Camera:
Witold Stok, Bruno de Keyzer
Muziek:
Loek Dikker
Montage:
Denise Vindevogel
Jaar:
1997
Genres:
Thriller, Experimenteel
Trefwoorden:
Politieke thriller, Independent
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Commissioner (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken