Verenigd Koninkrijk 1999. Avonturenfilm van Andrew Grieve. Met o.a. Ioan Gruffud, Robert Lindsay, Cherie Lunghi, Christopher Fulford en Ronald Pickup.

VPRO Cinema

Na een succesvolle zeeslag met de Fransen, slaat luitenant ter zee Hornblower (Gruffudd) het Franse schip Le R[KA4]eve aan de haak. Hij wil het opbrengen naar Gibraltar, maar krijgt opdracht koers te zetten naar Portsmouth. Hij moet een aantal berichten meenemen en krijgt een bijzondere passagiere aan boord, de Duchess of Wharfdale (Lunghi). Tijdens een verschrikkelijke mist komen ze midden in de Spaanse vloot terecht en Hornblower belandt met zijn bemanning achter de tralies van een Iberische gevangenis. De duchess, die militaire berichten in haar onderkleding verborgen had, komt Hornblower regelmatig bezoeken, hetgeen hem negatief commentaar oplevert van Hunter (Fulford), die zegt dat hij zo geen poging onderneemt om te ontsnappen. Hornblower wordt wantrouwig over haar als hij ontdekt dat ze accentloos Spaans spreekt en vraagt zich af of ze wel een echte hertogin is. Zij mag zich vrij bewegen en heeft te eten, terwijl de Britten op een houtje bijten in de kerkers. Ondertussen schiet de Indefatigable een Spaans schip aan stukken; er komt zwaar weer en Hornblower stelt de commandant voor dat hij met zijn eigen bemanning de Spanjolen zal redden. Hij krijgt toestemming om dit te doen als hij zijn erewoord geeft terug te keren. Hornblower is een gentleman en houdt woord, en wordt wegens zijn verdienste met zijn mannen naderhand vrijgelaten. Het scenario is van Patrick Harbinson naar het gelijknamige verhaal van C.S. Forester. Het camerawerk is van Alec Curtis.

credits

Regie:
Andrew Grieve
Cast:
Ioan Gruffud, Robert Lindsay, Cherie Lunghi, Christopher Fulford, Ronald Pickup, Jamie Bamber, Jonathan Coy, John Woodvine, Paul Copley, Sean Gilder, Simon Sherlock, Jean-Yves Berteloot, Vincent S. Boluda, Jolyon Baker, Colin MachLachlan
Scenario:
Patrick Harbinson
Productie:
Andrew Benson, Delia Fine, Vernon Lawrence
Camera:
Alec Curtis
Muziek:
John E. Keane
Jaar:
1999
Alt. titels:
Duchess and the Devil, The, Horatio Hornblower: The Duchess and the Devil (3)
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen