Verenigd Koninkrijk/Italië 1999. Drama van Tim Roth. Met o.a. Ray Winstone, Freddie Cunliffe, Lara Belmont, Tilda Swinton en Colin Farrell.

VPRO Cinema

The War Zone opent bedrieglijk als een gemoedelijke familiefilm. De veertienjarige Tom (gedegen rol van debutant Cunliffe) is verhuisd van Londen naar het desolate Devon, een ruw kustdecor dat wordt gegeseld door regen en storm. Hij is een teruggetrokken jongen en zijn 18-jarige zus (onvergetelijke debuutrol van Belmont) is de enige die vat heeft op zijn stilte. Hun precaire band wordt zwaar op de proef gesteld wanneer Tom een afschuwelijke ontdekking doet. Regisseur Roth geeft blijk van een groot respect voor de toeschouwer. Hij draagt geen oplossingen aan, schuwt uitleg en vervalt niet in melodramatische zedenpreken. Een unieke en belangrijke film over de familie-eenheid als strijdtoneel. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexander Stuart die ook het draaiboek schreef.

credits

Regie:
Tim Roth
Cast:
Ray Winstone, Freddie Cunliffe, Lara Belmont, Tilda Swinton, Colin Farrell, Aisling O'Sullivan, Kate Ashfield, Annabelle Apsion, Megan Thorp, Kim Wall
Scenario:
Alexander Stuart
Productie:
Dixie Linder, Sarah Radclyffe
Camera:
Seamus McGarvey
Muziek:
Simon Boswell
Montage:
Trevor Waite
Schrijver:
Alexander Stuart
Jaar:
1999
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

The War Zone (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken