Duitsland 2001. Thriller van Thorsten C. Fischer en Torsten C. Fischer. Met o.a. Andrea Sawatzki, Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jürgen Hentsch en Helmut Berger.

VPRO Cinema

Vijf mensen die in de maatschappij geslaagd zijn, hebben desondanks hun angsten. Tijdens het weekend gaan ze in therapie bij Harry (Hentsch). Op weg naar diens hut in de bergen rijdt een van hen de zoon van boer Menzel (Nickel) aan. De jongen overlijdt later in het ziekenhuis. Ondertussen heeft Harry zijn pati[KA3]enten een dilemma voorgelegd: ze zitten op open zee in een rubberen reddingsvlot, maar er is slechts plaats voor vier - wie moet eruit? Ondertussen vermoedt boer Menzel dat een van de personen die zich in de hut bevindt, verantwoordelijk is voor het dodelijke ongeluk. Hij overgiet het houten huis met benzine en hij eist met een geweer in de hand dat de dader naar voren komt. Zou een van de aanwezigen - een apotheekster, een lerares, een zakenman, een dokter en een advocaat - de moed hebben om naar voren te komen of proberen ze zich allemaal eruit te praten? Gaan ze elkaar dekken of zou Harry`s therapie afdoende geweest zijn? Toch vraag je je af, waarom de politie niet meteen werd ingeschakeld. Het scenario is van Klaus Peter Wolf en moet het uiteraard van de dialoog hebben. De rolverdeling bestaat uit vaardige toneelspelers (en -speelsters).

credits

Regie:
Thorsten C. Fischer, Torsten C. Fischer
Cast:
Andrea Sawatzki, Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jürgen Hentsch, Helmut Berger, Jochen Nickel, Katrin Saß, Daniel Leon Ihrecke, Nele Mueller-Stöfen
Scenario:
Klaus-Peter Wolf
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
2001
Alt. titels:
Tödliches Wochenende, Ein
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ein tödliches Wochenende (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken