Argentinië 1999. Drama van Pablo Trapero. Met o.a. Luis Margani, Adriana Aizemberg, Daniel Valenzuela, Roly Serrano en Federico Esquerro.

VPRO Cinema

Pablo Trapero kreeg de Tijgerprijs tijdens het Rotterdamse Filmfestival en ook de criticiprijs vanwege `het sobere en coherente realisme waarmee de film de menselijkheid van de hoofdpersoon toont´. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit sobere realisme misschien niet iets is waar iedereen voor warmloopt. Er gebeurt nu eenmaal niet veel in de zwartwit beelden over de 49-jarige Argentijn Rulo (Margani), die zeer gewoon is alhoewel hij als musicus tijdelijk succes kende in de jaren zeventig. Rulo voelt zijn geluk wederkeren als zijn vriend (Valenzuela) hem een baan biedt in de bouw. Rulo begint een opleiding als kraanbestuurder, maar gemakkelijk gaat het niet met zijn dikke buik en kettingrookgedrag. Onderwijl probeert zijn zoon (Esquerro) met een gitaar in de modderige voetsporen van pa te treden en start Rulo zelf een affaire met kioskmevrouw Adriana (Aizemberg). Mundo grúa (Kraanwereld) legt onmiskenbaar de vergane glorie, de aspiraties, de verveling en de uitzichtloosheid bloot die iedereen in Argentinië kent. (VM/VPRO Gids)

credits

Regie:
Pablo Trapero
Cast:
Luis Margani, Adriana Aizemberg, Daniel Valenzuela, Roly Serrano, Federico Esquerro, Graciana Chironi, Alfonso Rementeria
Scenario:
Pablo Trapero
Productie:
Lita Stantic, Pablo Trapero
Camera:
Cobi Migliora
Muziek:
Francisco Canaro
Geluid:
Catriel Vildosola
Art direction:
Andres Tamborino
Montage:
Nicol s Golbart
Jaar:
1999
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Argentinië