Duitsland 2000. Horror van Robert Sigl. Met o.a. Katharina Wackernagel, Anne Kanis, Luise Bähr, Alexandra Finder en Barnaby Metschurat.

VPRO Cinema

Om van de schrik te bekomen uit de moorddadige SCHREI ICH WERDE DICH T[KA3]OTEN, waarop deze film een vervolg is, verblijft Nina (Wackernagel) voor haar rust in het Franse meisjesinternaat van madame Meyrink (Kreft) en haar huishoudster Maria (Selbuz) op een eilandje voor de Bretonse kust. Niets is minder waar! De toegang voor mannen is verboden, maar dat hoeft Nina`s vriend Niklas (Metschurat) niet te weerhouden, want hij wil haar voor haar verjaardag op 31 mei verrassen. Gelukkig maar! Die nacht is het daar uitgerekend een heksensabbat, die iets te maken heeft met de mysterieuze verdwijning van nonnen en hun abdis uit het nabij gelegen klooster. Het feit dat de schipper, die Niklas naar het eiland heeft gebracht, vermoord wordt, geeft aan dat achter al die griezelige zaken een rationele verklaring moet zitten. Nog meer van hetzelfde en al met al een flauwe tienerfilm. Het scenario is van Kai Meyer, die de Walpurgisnacht van 30 april op 1 mei een maand verschoof en net deed alsof oer-germaanse gebruiken uit de Duitse Harz de gewoonste zaak van de wereld zijn in een tamelijk eigengereid Bretagne. Het camerawerk is van Sven A. Kirsten.

credits

Regie:
Robert Sigl
Cast:
Katharina Wackernagel, Anne Kanis, Luise Bähr, Alexandra Finder, Barnaby Metschurat, Frederike Kempter, Lilia Lehner, Annette Kreft, Nena Selbuz
Scenario:
Kai Meyer
Camera:
Sven A. Kirsten
Jaar:
2000
Alt. titels:
Mädcheninternat - Deine Schreie wird niemand hören, Das, Deine Schreie wird niemand hören
Genres:
Horror, Thriller, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen