Australië/​Verenigde Staten 1997. Oorlogsfilm van Bruce Beresford. Met o.a. Glenn Close, Pauline Collins, Cate Blanchett, Frances McDormand en Julianna Margulies.

VPRO Cinema

Waar gebeurd verhaal over de ervaringen van Engelse, Australische, Amerikaanse en Nederlandse vrouwen in een Jappenkamp tijdens WO II. De titel verwijst naar het gedicht 'Paradise Road' dat werd voorgedragen aan het graf van de vele vrouwen die de verschrikkingen niet overleefden. Een gezelschap vrouwen uit de mondaine kringen van Singapore wordt na de inname van de stad door de Japanners gevangen genomen. Na vele ontberingen komen ze in een kamp in Sumatra terecht, waar ze drie jaar lang worden afgebeuld, geslagen en vernederd. Om de moed niet te verliezen vormen ze een a-capellakoor, tegen de regels in natuurlijk. Maar het werkt: op het moment dat de vrouwen hun zuiver gezang aanheffen, verstommen zelfs de woedende kreten van hun kwelgeesten.

credits

Regie:
Bruce Beresford
Cast:
Glenn Close, Pauline Collins, Cate Blanchett, Frances McDormand, Julianna Margulies, Jennifer Ehle, Elizabeth Spriggs, Tessa Humphries, Susie Porter, Sab Shimono, Johanna ter Steege, Wendy Hughes, Anita Hegh, Tessa Hensley
Scenario:
Bruce Beresford
Productie:
Sue Milliken, Greg Coote, Andrew Yap, Graham Burke
Camera:
Peter James
Muziek:
Malle Babbe, Leny van Schaik, Ross Edwards
Jaar:
1997
Alt. titels:
Paradise Road, Song of Survival, Song of Survival
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Kroniek, Oorlogsfilm
Landen:
Australië, Verenigde Staten