Verenigde Staten 1996. Misdaad van Fred Gallo. Met o.a. Cynda Williams, Nick Cassavetes, Bob McFarland, Garrett Morris en Arthur Roberts.

VPRO Cinema

In de jaren 1930-`40 maakt de Italiaanse maffia onder leiding van capo Costanza (Viterelli) in de Newyorkse onderwereld de dienst uit. Wie probeert hen concurrentie aan te doen, krijgt onmiddelijk mot met Johnny Verona (Cassavetes). Bij de jacht op zwarte gangsters wordt Johnny verliefd op Georgia (Williams), die in een nachtclub in Harlem zingt, maar Johnny is al beloofd aan een dochter van Costanza. Deze Romeo en Julia-geschiedenis is heel goedkoop gemaakt en slecht gedaan, alleen de zangnummers van Williams zijn aardig. Het oppervlakkige en zeer magere scenario is van Charles Philip Moore naar een verhaal van Frances Doel. Het camerawerk is van John B. Aronson en Mark Vicente. Uitvoerend producent was Roger Corman, de ongekroonde koning van de B-film. Noch hij noch Cassavetes willen graag aan deze prul herinnerd worden en Nick heeft bewezen veel meer in zijn mars te hebben. Ook bekend als MACHINE GUN BLUES en PISTOL BLUES.

credits

Regie:
Fred Gallo
Cast:
Cynda Williams, Nick Cassavetes, Bob McFarland, Garrett Morris, Arthur Roberts, Rodger Halston, Tony Burton, Maria Ford, Paul Eckstein, Richard T. Jones, Lawrence Monoson, Ed Lottimer, Marcus Aurelius, Joe Viterelli, Macus Aurelius
Scenario:
Charles Philip Moore
Productie:
Mike Elliott, Roger Corman, Michael Amato, Bill Bromley Jr.
Camera:
John B. Aronson
Muziek:
David Wurst, Eric Wurst
Schrijver:
Frances Doel
Jaar:
1996
Alt. titels:
Machine Gun Blues, Pistol Blues
Genres:
Misdaad, Romantiek, Muziek, Actiefilm
Trefwoorden:
Popmuziek, Gangsterfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Black Rose of Harlem (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken