Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

VPRO Cinema

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.

credits

Regie:
John Olden, Claus Peter Witt
Cast:
Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess, Hans Reiser, Rolf Nagel, Wolfgang Weiser, Harry Engel, Paul Edwin Roth, Kai Fischer, Grit Boettcher, Siegrfried Lowitz, Gunther Neutze
Scenario:
Henry Kolarz
Muziek:
Heinz Funk
Jaar:
1966
Alt. titels:
Gentlemen bitten zur Kasse, Die
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Docudrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen