Duitsland 2000. Romantiek van Dagmar Hirtz. Met o.a. Matthias Schweighöfer, Anja Knauer, Caroline Herforth, Kevin Leisner en Rufus Beck.

VPRO Cinema

Raoul (Leisner), het onuitstaanbare broertje van de vijftien- jarige Anna (Knauer) komt op een dag thuis met een kikker. Als hij hem naar de andere wereld wil helpen, redt Anna de springer. Min of meer uit de grap en uit nieuwsgierigheid of het waar zou zijn, geeft Anna de kwaker een kus. Ja, hoor, hij verandert in de middeleeuwse prins, Dietbert von T[KA3]umpelberg (Schweighöfer). Hij is de telg uit een ridderlijk geslacht en volgens de traditie werd hij betoverd omdat hij de vierde zoon is. Anna verandert hem uiterlijk snel in een modern jongmens. Dietbert wordt verliefd op Anna, maar hij denkt nog in termen van de kuisheidsgordel, terwijl Anna liever haar eigen keuze maakt. Dan komt de boze tovenaar Gorm uit het verleden en vertelt Dietbert dat hij binnen drie dagen het hart van een vrouw onvoorwaardelijk het zijne moet maken om mens te kunnen blijven. Als dat niet lukt, verandert hij definitief in een kikker. Zou Dietbert Anna kunnen veroveren? Het scenario van Thomas Brückner is een vrolijke boel en deze aangename onzin wordt leuk opgevoerd door de jonge aanstekelijke rolverdeling.

credits

Regie:
Dagmar Hirtz
Cast:
Matthias Schweighöfer, Anja Knauer, Caroline Herforth, Kevin Leisner, Rufus Beck, Rita Russek, Roman Rögner, Shira Fleisher, Caroline Herfort
Jaar:
2000
Genres:
Romantiek, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Sprookje, Fantasy, Romantische komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Küss mich, Frosch (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken