Duitsland 1983. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Horst Bollmann, Günther Ungeheuer, Pierre Franckh, Klaus Löwitsch en Klaus Höhne.

VPRO Cinema

Een nieuw onstekingsmechanisme voor zeemijnen dat door de NATO gebruikt zal worden, interesseert uiteraard ook het oostblok. Geheimagent Heinz Sch[KA3]afer (Ungeheuer) probeert via de sluimerende agent (uit de titel), Kutschner (H[KA3]ohne), door te dringen tot Hohleben (M[KA3]oller), een hoge ambtenaar van het ministerie en tot Dr. Spitzner (L[KA3]owitsch), de maker van het mechaniek dat met een sonarimpuls geactiveerd wordt. Bij de test valt een dode en luitenant ter zee Delius (Bollmann) van de marine-inlichtingendienst heeft daardoor een probleem. De tweede zaak van Delius die ten opzichte van de gebruikelijke commissarissen als beroepsofficier bij de zeemacht een uitzondering vormde. Het scenario van Jochen Wedegärtner is met zijn Koude Oorlogthema en spionage achterhaald, maar het laat wel zien dat de TATORT-reeks op alle fronten meedeed. Het camerawerk is van Bernd Schofeld en Löwitsch zou nog lang dienen als Der Alte in kortere krimi's van rond een uur speeltijd. Aflevering 152.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Horst Bollmann, Günther Ungeheuer, Pierre Franckh, Klaus Löwitsch, Klaus Höhne, Monika Madras, Hellmut Lange, Erna Aretz, Gunnar Möller
Camera:
Bernd Schofeld
Jaar:
1983
Alt. titels:
Schläfer, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Der Schläfer (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken