Duitsland/Italië 1996. Drama van Andrea Frazzi en Antonio Frazzi. Met o.a. Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Carolina Salome en Lorenzo Gioielli.

VPRO Cinema

Irene (Melato) heeft weer eens een cli[KA3]ente die behoorlijk in de klem zit. Adriana Fieschi (Weisgerber), de stinkend jaloerse echtgenote van Vittorio (Malco), een gefortuneerde juwelier, wordt ervan beschuldigd, Marika (Malipeiro), de minnares van haar man te hebben doodgeschoten. Adriana heeft toegegeven dat zij Marika geld had geboden om definitief op te krassen. De vermoorde is met een pistool van hetzelfde kaliber als Adriana`s priv[KA1]ewapen koud gemaakt. Dergelijke indirecte bewijzen zijn onvoldoende om iemand vast te houden. Irene gaat eerst raad inwinnen bij haar vriend Sandro Gruber (Joswig), de openbare aanklager. Ook was er een getuige die beweerde dat Marika gesignaleerd was in het rosse milieu. Sandro is juist bezig met een grote zaak van mensensmokkel uit Bulgarije. Het lijk dat van Marika zou zijn, was moeilijk te identificeren, maar het spoor leidde naar Adriana, omdat er een kostbaar sieraad op gevonden werd dat uit Vittorio's zaak kwam. Sandro is echter overtuigd van een Bulgaarse connectie. Als Irene dit met de rechter wil bespreken, wordt Sandro neergeknald en raakt in een coma. Ze is zo geschokt dat ze Adriana eventjes vergeet. Alles komt natuurlijk aan het einde weer goed. Het scenario van Patrizia Fassio en Domenico Matteucci tracht eigentijds te doen door aan de oppervlakte de vrouwenhandel en de prostitutie uit Oost-Europa aan te snijden, die na de val van het communisme en door de Joegoslavische burgeroorlogen opbloeiden tot een ware plaag. Dit onderwerp is met name in Duitse misdaadfilms voor de tv vaker en veel beter gedaan. Verder zit het scenario slordig in elkaar wat van de film een flauwe vertoning heeft gemaakt. Het camerawerk is van Franco Lecca. Laatste aflevering in een serie van zes.

credits

Regie:
Andrea Frazzi, Antonio Frazzi
Cast:
Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Carolina Salome, Lorenzo Gioielli, Frederica Bern, Leila Durante, Filippo Rodriguez, Stefan Gubser, Giovanni Vettorazzo, Paolo Maria Scalondro, Eleonore Weisgerber, Anna Maria Malipiero, Paolo Malco, Alberto Gimignani, Franca Tamantini
Camera:
Franco Lecca
Muziek:
Luis Bacalov
Jaar:
1996
Alt. titels:
Avvocato delle donne VI, L', Für Liebe und Gerechtigkeit - 6. Freispruch für die Liebe, Freispruch für die Liebe
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

L'avvocato delle donne VI (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken