Duitsland 1999. Mysterie van Hajo Gies. Met o.a. Dominic Raacke, Stefan Jürgens, Thomas Arnold, Dieter Montag en Götz Schubert.

VPRO Cinema

Op het moment dat hoofdcommissaris Robert Hellmann (J[KA3]urgens) op het postkantoor in de rij staat om een aangetekende brief te verzenden en zo`n beetje flirt met een leuke vrouwelijk verschijning ontploft een bom en is de vrouw het betreurenswaardige dodelijke slachtoffer. Kort te voren had Hellmanns collega Till Ritter (Raacke) gezien hoe een man met een tatoeage die bij gevangenen zeer in zwang is, zich uit de voeten maakte en een ballpoint verloor met de opdruk Treptov & Partner, een dubieus familiebedrijfje, zoals later blijkt, dat in financi[KA3]ele moeilijkheden verkeert. En zie hier, daarmee hebben we wel bijna alle ingredi[KA3]enten voor deze TATORT-film met een mager scenario van Horst Freund en Thomas Wittenburg die hun inspiratie haalden uit de waar gebeurde zaak van de afperser Dagobert. Ze gebruikten heel wat elementen uit de werkelijkheid zoals de eerste, maar mislukte overgave van het geld. Het blijft allemaal verschrikkelijk aan de oppervlakte met standaard optredens van de hoofdrollen. Veertiende TATORT-regie van Gies. Het camerawerk is van Axel Block. Aflevering 417. Ook (abusievelijk) bekend als DAGOBERTS ERBEN.

credits

Regie:
Hajo Gies
Cast:
Dominic Raacke, Stefan Jürgens, Thomas Arnold, Dieter Montag, Götz Schubert, Volkmar Kleinert, Steffen Münster, Anne Rathsfeld, Ivana Kansy, Ulrich Bodenstein
Camera:
Axel Block
Jaar:
1999
Alt. titels:
Tatort - Dagoberts Erben, Dagoberts Enkel, Dagoberts Erben
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Dagoberts Enkel (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken