Verenigde Staten 1998. Biografie van LeVar Burton en John Gray. Met o.a. Khalil Kain, Keith David, Freda Foh Shen, Gary Leroi Gray en T.J. Hall.

VPRO Cinema

Golfer Tiger Woods, de nummer één van de wereld, presteerde een kleine drie weken geleden wat geen collega ooit had gefikst: vier 'majors' op rij winnen. Alleen al daarom is het een goed initiatief om zijn biopic weer es van de plank te halen. Want hoe begon het ook weer, in 1997, toen Woods als kersverse prof aantrad op het 61ste Masters-golftoernooi in Augusta, Georgia. Inderdaad niet al te best. Z'n eerste bal belandde - om het in gewone mensentermen te zeggen - roemloos in de bosjes. Maar de biopic blikt verder terug. Tot in het midden van de jaren '70, toen Woods nog geboren moest worden, en zijn vader en moeder elkaar nog maar pas kenden. Woods' levensverhaal wordt zo te zien consciëntieus naverteld. Maar het tempo had vlotter gekund, en de wijze levenslessen werken zo nu en dan danig op de zenuwen.

credits

Regie:
LeVar Burton, John Gray
Cast:
Khalil Kain, Keith David, Freda Foh Shen, Gary Leroi Gray, T.J. Hall, John Cho, Kathryne Dara Brown, Albert Hall, Roger Twibell, John H. Schroeder, Mark Carlton, Radmar Agano Jao, Brad Johnson, Patricia Clarkson, Lisa Blount, G.W. Bailey
Scenario:
Takashi Bufford
Productie:
Terry Goldman, Ken Mok, Dawn Parouse
Camera:
Frank Byers
Muziek:
Camara Kambon
Jaar:
1998
Alt. titels:
Tiger Woods Story, The
Genres:
Biografie, Sportfilm, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten