Duitsland 2000. Drama van Michael Verhoeven. Met o.a. Nina Hoger, Dominique Horwitz, Frederik Defant, Diana Peuker en Julian Manuel.

VPRO Cinema

Gymnasiumleraar Roman Westphal (Horwitz), echtgenoot en vader van twee kinderen, voelt meer vrouw dan man; hij is transseksueel. Een grote schok voor zijn vrouw Jana (Hoger), die alles in het werk stelt om hem als hetero te behouden, maar dat leidt tot een zelfmoordpoging van Roman. Tenslotte krijgt Jana via de warmhartige uitbaatster van een speciale club die vroeger zelf een man was, vrede met de zaak; de kinderen schamen zich niet langer voor hun vader en in de finale mag Roman in een speciale kliniek een operatie ondergaan. Het scenario van Nicole Walter-Lingen en regisseur Verhoeven is grotendeels dik melo voor de massa, terwijl de hoofdrollen v[KA1]e[KA1]el meer in hun mars hebben. Het complexe onderwerp kan in anderhalf uur slechts aan de oppervlakte behandeld worden (de betrokkenen behoren tot de welvarende middenklasse en hoe zit het met de verstotenen van de maatschappij, de mensen zonder geld, etc.?), maar geeft de leek toch een zeker inzicht. Het camerawerk is van Stefan Spreer.

credits

Regie:
Michael Verhoeven
Cast:
Nina Hoger, Dominique Horwitz, Frederik Defant, Diana Peuker, Julian Manuel, Dieter Goertz, Angelika Hart, Katharina Franken, Elert Bode
Camera:
Stefan Spreer
Muziek:
Martin Grassl
Jaar:
2000
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Enthüllung einer Ehe (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken