Italië/Duitsland 1999. Thriller van Lucio Gaudino. Met o.a. Robert Atzorn, Laura Morante, Linda Batista, Ken Marshall en Daniel McDonald.

VPRO Cinema

In dit verhaal naar een weinig verbluffend scenario van Alberto Simone en Massimo Torre is de burgemeester van Miami Cameron Ellis (Marshall) afkomstig uit Cuba. Het gaat niet goed met zijn politieke carri[KA2]ere en hij staat kort voor een herverkiezing, die hij volgens de opiniepeilingen niet zal winnen. De inwoners van de stad worden opgeschrikt door het nieuws dat zijn zoon Tommy (Ferrari) ontvoerd is en door extremisten op Cuba gevangen wordt gehouden. Cameron weigert te onderhandelen en deze harde houding wordt bewonderd, temeer het om zijn eigen zoon gaat. Hierdoor stijgen zijn kansen om toch weer gekozen te worden. Zijn vrouw Luisa (Morante) lijdt zwaar onder de situatie dat haar zoon gekidnapt is. Ze gaat in het geniep naar haar geboorteland en ontdekt met behulp van een Duitse journalist Carlos (Atzorn), die al er jaren leeft en werkt dat het helemaal geen ontvoeringszaak is, maar een verkiezingsstunt van haar man. Wat er dan verder gebeurt, laat zich gemakkelijk raden, inclusief de romance-van-één- nacht onder groot gevaar tussen Carlos en Luisa. Zowel de verslaggever als de eerste burger van Miami hebben onwaarschijnlijke voornamen - net zo onwaarschijnlijk als deze pruttige film, al zien de mensen er mooi uit en is Atzorn helemaal geen slechte acteur, maar het boeit niet. Er is veel beter en de film is te Fidel-vriendelijk. Belachelijke actie en inktzwarte schurken zonder dimensie. Het camerawerk is van Lorenzo Battaglia.

credits

Regie:
Lucio Gaudino
Cast:
Robert Atzorn, Laura Morante, Linda Batista, Ken Marshall, Daniel McDonald, Hilario Pena, Nestor Jimenez, Ruben Brenas, Hugo Reyes, Jose Corrales, Roberto Ferrari
Camera:
Lorenzo Battaglia
Muziek:
Simone De Sanctis, Stefano Sastro
Jaar:
1999
Alt. titels:
Wo ist mein Sohn?
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Dovè mio figlio (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken