Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Drama van Alan Rickman. Met o.a. Phyllida Law, Emma Thompson, Gary Hollywood, Arlene Cockburn en Sheila Reid.

VPRO Cinema

In zijn regiedebuut volgt acteur Rickman (de man met de zware stem met mooie rollen in Truly, madly, deeply en Sense and sensibililty) vier maal twee mensen in een Schots kustplaatsje tijdens een bitterkoude winterdag. Thompson is een jonge, intens rouwende weduwe, Law haar goeiige maar niet altijd even handige moeder (ook in werkelijkheid zijn de actrices moeder en dochter). Verder zien we de tienerzoon van de weduwe en zijn eerste vriendinnetje, twee oudere dames die onuitgenodigd begrafenissen bezoeken en twee jongetjes die een dagje spijbelen. Rickman is in deze verfilming van een toneelstuk van Sharman MacDonald minder geïnteresseerd in plotlijnen dan in bespiegelingen over het leven, vergankelijkheid en ouder worden. Het sfeervol, hoewel enigszins statisch en traag in beeld gebracht drama heeft memorabele, emotionele momenten tussen Thompson en Law. (RdL/VPRO Gids)

credits

Regie:
Alan Rickman
Cast:
Phyllida Law, Emma Thompson, Gary Hollywood, Arlene Cockburn, Sheila Reid, Sandra Voe, Douglas Murphy, Sean Biggerstaff, Tom Watson
Scenario:
Alan Rickman, Sharman Macdonald
Productie:
Ken Lipper, Edward R. Pressman, Steve Clark-Hall
Muziek:
Michael Kamen
Jaar:
1997
Alt. titels:
Winter Guest, The, Invitée de l'hiver, L'
Genres:
Drama, Komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Winter Guest (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken