Nederland 1998. Komedie van Annette Apon en Anette Apon. Met o.a. Ramsey Nasr, Monic Hendrickx, Truus te Selle, Titus Muizelaar en Janni Goslinga.

VPRO Cinema

De eenzame, 25-jarige Kees (Nasr) is een hopeloze nul. Hij wordt zich dat bewust als hij voor het eerst aan het werk moet op een bank. Zijn nieuwe collega`s zien hem niet zitten. Alles verandert als Kees hen een foto toont van een leuk meisje en zegt dat het zijn verloofde is. Om de schijn op de houden dat hij een man van de wereld is, gaat Kees inbreken (en steeds meer) en maakt jacht naar foto`s, die zijn avontuurlijke bestaan moeten bewijzen. Hij wordt met de dag populairder, maar zijn geluk is niet van lange duur. De politie begint een klopjacht op de geheimzinnige fotodief, Kees wordt ontslagen en zijn lieve moeder (De Muynck) sterft. Kees wordt opgepakt als `de man met de hond` (hij liep in de buurt met een hondenriem zonder hond), belandt in de gevangenis, maar ook hier weet hij het stralende sociale middelpunt te worden. Als zijn straf erop zit, wil hij op vakantie met Petra, de leuke verpleegster van zijn moeder. Het scenario van Bennie Roeters komt af en toe lichtvoetig over, maar verhalen over geboren verliezers en nobody's zijn helaas zelden leuk. Sterk camerawerk van Rogier Stoffers en geslaagde filmmuziek van Fons Merkies kunnen de indruk van traag- en oubolligheid niet wegwissen.

credits

Regie:
Annette Apon, Anette Apon
Cast:
Ramsey Nasr, Monic Hendrickx, Truus te Selle, Titus Muizelaar, Janni Goslinga, Paul Kooij, Fred van der Hilst, Nina Deuss, Viviane de Muynck
Scenario:
Bennie Roeters
Productie:
Stienette Bosklopper, Wim Ode
Camera:
Rogier Stoffers
Muziek:
Fons Meskiens, Fons Merkies
Geluid:
Roberto van Eyden
Art direction:
Floris Vos, Vincent de Pater
Montage:
Marc Nolens, Stefan Kamp
Jaar:
1998
Alt. titels:
Man met de hond, De, One One Man and his Dog
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

De man met de hond (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken