Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Timothy Bond. Met o.a. Eric Roberts, Sherilyn Fenn, Brendon Ryan Barrett, Dean Stockwell en Valerie Swift.

VPRO Cinema

Bob (Roberts) en Dez Wilson (Fenn) en hun zoontje Andy (Barrett) worden door een gigantische lichtflits getroffen als ze huiswaarts keren van een uitstapje in de natuur. Later blijkt dat ze ongedeerd thuis zijn en zich niets kunnen herinneren. Vervolgens worden ze geplaagd door terugkerende nachtmerrieachtige belevenissen en denken zij dat hun problemen te maken hebben met een UFO of aliens. Ze worden niet serieus genomen als ze hun beklag doen bij de politie. Met de hulp van SF-schrijver Stan Mills (Stockwell) proberen ze de legpuzzel over buitenaardse verschijnselen, een konkelende overheid en manipulatie in elkaar te passen. Het scenario van Eric Miller en Justin Stanley lijkt heel wat, maar het is zonder blikken of blozen ge[KA3]ent op MEN IN BLACK. Het mist echter de intrige, de goede speciale effecten en de humor. De drie hoofdrollen (Roberts, Fenn en Stockwell) verdienen betere stof. Het is raadselachtig wat ze in een dergelijk mislukte film doen, maar wellicht zaten ze om verdiensten verlegen. Hooguit geschikt als onderwerp van gesprek waarom deze anticlimax zo verschrikkelijk de mist is ingegaan. Het camerawerk is van Frank Byers.

credits

Regie:
Timothy Bond
Cast:
Eric Roberts, Sherilyn Fenn, Brendon Ryan Barrett, Dean Stockwell, Valerie Swift, Hans Howes, David Bowe, Lisa Dinkins, Treva Tegtmeier, Robert Berger, Ben Slack, Ben Brown
Productie:
Steve Beswick
Camera:
Frank Byers
Muziek:
Todd Hayen
Montage:
Barry Zetlin
Jaar:
1997
Alt. titels:
Shadow Men, The
Genres:
Sciencefiction, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Shadow Men (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken