Duitsland 1993. Romantiek van Maria Theresia Wagner. Met o.a. Julia Brendler, Günter Lamprecht, Thomas Kretschmann, Maja Maranow en Hans-Michael Rehberg.

VPRO Cinema

De zeventien-jarige vondelinge Libelle (Brendler) groeit op in een afgelegen vallei bij de oude Paul (Lamprecht). Ze denkt dat hij haar vader is. Paul zondert haar af van de buitenwereld in de hoop haar zuiverheid en onschuld te bewaren. Op een dag landt bij hun huis de jonge, sportieve journalist Achim (Kretschmann), die aan deltavleugels de vallei was binnen gezweefd. In de ogen van Libelle is hij een 'engel die uit de hemel neerkomt'. Hij wint al gauw het vertrouwen van het naïeve meisje. Een aantrekkelijk modern sprookje voor romantische zielen. Het eenvoudige, symbolisch geladen verhaal wordt met een groot gevoel voor humor verteld en de acteurs leven zich uitstekend in hun rol in. Geen hoogvlieger, wel aangenaam amusement, gebracht met een lach en een traan. Regisseur Wagner schreef zelf het scenario. Het camerawerk is van Axel Block.

credits

Regie:
Maria Theresia Wagner
Cast:
Julia Brendler, Günter Lamprecht, Thomas Kretschmann, Maja Maranow, Hans-Michael Rehberg, Anke Dankert, Verena Ross, Elisa Hauch, Philippe Briod, Sibylle Brandel
Scenario:
Regisseur Wagner
Productie:
Alena Rimbach, Herbert Rimbach
Camera:
Axel Block
Muziek:
Chris Walden
Jaar:
1993
Genres:
Romantiek, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Sprookje, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Engel ohne Flügel (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken